Tannlegeskrekk
TopBanner

Tannlegeskrekk

Vi har laget et opplegg for dem med tannlegeskrekk, i samarbeid med bl.a. psykolog Idun Kristoffersen. Prosessen starter gjerne med en kaffekopp med Bodil.

Du bestemmer tempoet!

De fleste mennesker liker ikke å gå til tannlegen, men graden av angst varierer veldig – og vi tilpasser opplegget til hver enkelt. For noen er kaffeprat akkurat det de trenger, mens andre trenger psykologhjelp for å komme over en terskel.

Kaffeprat med Bodil på spiserommet
For noen er det vanskelig å være inne på behandlingsrommet, og da kan en kaffeprat med vår rutinerte tannlegeassistent, Bodil, være mer en nok i første omgang. Det viktigste med denne praten, er å skape trygghet – men vi prøver også å snakke litt om angsten. Hvis vi får vite hva du er redd for, er det mye lettere å hjelpe. Etter Bodil har blitt litt kjent med deg, tar hun en vurdering på hvem av tannlegene våre hun tenker passer for akkurat deg.

Møte med tannlegen
Noen kan få et normalisert forhold til tannlegen bare ved å bli mottatt på en respektfull, varm og hensynsfull måte. De prater med tannlegen, blir enige om videre forløp, får en "stoppknapp" de kan bruke når de ønsker, får rikelig med bedøvelse, kanskje øretelefoner med lyd - og finner ut at dette i grunnen ikke var noe å grue seg for.

Andre trenger beroligende midler før behandlingen, og noen trenger sedasjon eller narkose (les mer om narkose under eget avsnitt).

Psykologhjelp
Tannklinikken Skeie har også laget et opplegg for dem med alvorlig tannlegeskrekk (odontofobi) i samarbeid med bl.a. psykolog Idun Kristoffersen. Enkelte pasienter kan ha nytte av en prat med henne før behandling, og kanskje litt råd og hjelp underveis.

Hvis du vil vite mer om vårt opplegg for tannlegeskrekk, kan du bestille time for en prat. NB! Denne første samtalen er IKKE i tannlegestolen og IKKE med tannlege. Du prater bare med Bodil over telefon eller over en kopp kaffe. Så får du vite mer om hva vi kan tilby, og dere kan finne ut hva som passer for deg.

Ring gjerne Bodil direkte på hennes mobiltelefon 99 47 55 18, eller send en SMS. Om hun er opptatt vil hun ringe deg tilbake. Bodil har selvfølgelig samme diskresjon og taushetsplikt som alle oss andre.