Snorker du eller lider du av søvnapné? Sjekk dette!
TopBanner

Snorker du eller lider du av søvnapné? Sjekk dette!

Visste du at snorking ikke bare gir dårlig søvn for dem som lever med den snorkende, men også for den som snorker? Eller at 1 av 4 er i høyrisikogruppen for å utvikle søvnapné?

Uansett hvilket av disse problemene du sliter med. Det finnes en løsning.

SomnoDent-skinnen – nå hos Tannklinikken Skeie!
SomnoDent-skinnen har hovedsakelig to funksjoner. Den bedrer/kurerer symptomene på søvnapné. I slike tilfeller kalles skinnen søvnapnéskinne. Den brukes også for å redusere snorking, da kalles den snorke-skinne. 

 

SomnoDent-skinnen består egentlig av to skinner som fungerer sammen for å holde underkjeven i «fremskutt» posisjon om natten. Skinnen er individuelt tilpasset og behagelig å bruke. Den lukter ikke og er skånsom mot både tenner og munnhule. Du kan prate når du bruker den og lukke leppene helt sammen.


Klinisk forskning viser økt søvnkvalitet

En rekke kliniske internasjonale studier viser at

·      91 % har fått bedre søvnkvalitet med SomnoDent.

·      83 % har fått redusert snorking og dagtretthet.

·      95 % av brukerne vil fortsette å bruke skinnen


Over 300 000 har blitt behandlet med SomnoDent – i hele 23 land.


Hva er søvnapné?

Obstruktivt søvnapnésyndrom (OSAS) er en kronisk sykdom, med ulik alvorlighetsgrad.  Tilstanden gjør at det tetter seg helt i halsen slik at luften ikke slipper gjennom. Det medfører at man stadig våkner til for å aktivt trekke pusten. Dette kan påvirke søvnkvaliteten, og dermed mange deler av livet.

16 % av Norges befolkning i aldersgruppen 30-65 år er rapportert å ha søvnapné. Lidelsen er mest utbredt blant menn over 50 år.


Lurer du på om du lider av søvnapné, kan du oppsøke en øre-nese-hals-lege som kan utføre en «søvn-analyse». Dette kan enten gjøres på sykehus eller en privat ØNH-klinikk.


Har jeg krav på støtte av staten?

Lider du av søvnapné, kan det være du har krav på statlig støtte. Dette er avhengig av alvorlighetsgraden, det vil si hvor mange pustestopp du har per time/natt. Har du tilstrekkelig alvorlig søvnapne kan du behandles på "trygdens regning" dersom du får en rekvisisjon fra lege. Det er to alternative løsninger på behandling av lidelsen, søvnapné-skinne eller en CPAP-maske.

Noen sykehus har egen tannlege som utvikler søvnapné-skinner. Dersom sykehuset ditt ikke tilbyr dette, må du ta kontakt med en tannklinikk som utvikler slike. På Tannklinikken Skeie har vi spesialisert oss på utvikling av SomnoDent-skinner. 

Et alternativ til en søvnapné-skinne er en CPAP-maske. Da sover du med en maske som via en slange og en kompressor skaper et lufttrykk som holder luftveiene åpne og forhindrer pustestopp.

Snorking gir ikke rett på støtte, selv om dette kan gi dårlig nattesøvn – både for den snorkende og partneren. Det er bevist at snorkende ikke har like dyp søvn som man burde ha for at kroppen skal få tilstrekkelig restitusjon. Dette gir dagtrøtthet, hvor typiske symptomer er at du sovner foran TV`n, i bil osv.


Hvor mye koster en SomnoDent-skinne?

En skinne koster kr 9800 og har en varighet på mange år dersom den behandles som den skal. En investering som for mange er gull verdt, både for den som snorker og en ev. partner. Sover du godt om natten, har du mye større energi og overskudd på dagtid.


Lurer du på om en SomnoDent-skinne kan hjelpe deg (eller partneren din)? Ta kontakt med oss, så tar vi en prat.  

Forrige        7 av 15        Neste